Промо / Нелина и Илиян Михов – Баровеца – Сините очи

Нелина и Илиян Михов – Баровеца  –  Сините очи, това е новата дуетна песен на изпълнителите. Сингълът е в духа на новата народна музика и носи хитов заряд. Автор на текста, музиката, аранжимента, звукозаписа и мастеринга е самият Илиян Михов.

Парчето е в ритъма на хорото “Чичовата” и е аранжирано за духов оркестър, а участието на Гъмзата с неговия тромпет допринася за хитовото и звучене.

“Идеята за дуета се роди миналата година, когато с Нелина летяхме до Мадрид за участия. От дума на дума ни дойде идеята за съвместна песен. Бях сигурен, че Нелина е най-подходяща за изпълнението на тази песен, защото имаме близко пеене и гласовете ни си паснаха, а работата беше истинско удоволствие”- казва Баровеца.

Нелина сподели на свой ред: „Когато Баровеца ми прати песента, тя ме грабна от първо слушане и си помислих:“Ей това е нашата песен”. Вдъхнови ме, много се зарадвах, изкефих се истински“.

Клипът е заснет близо до София, в село Гълъбовци. „Комплексът е много красив и ни допадна от пръв поглед! Разположен сред живописни планински хребети, дворът му е просторен, уютен, богато озеленен, изпъстрен с цветя, също като нашата песен, а домакините се оказаха изключително гостоприемни“ – разказват изпълнителите и подчертават:

„Още колорит към песента ни добавиха с участието си Духовият оркестър на град Перник, а фолклорен ансамбъл “Българани“ подсилиха ритъма и динамиката на песента“.

Дуетът вече има интересно предложение от оркестър „Перник“ – да изпълнят съвместно “ Сините очи” на празничен концерт със специален аранжимент.  Контактите на Баровеца с духовите оркестри в страната вероятно ще спомогнат представянето ѝ да стане и в други

 

Info:Signal.bg

Добави коментар

Твоят имейл адрес, няма да бъде публиквуан.