Уникалните DJ 89 [BRATЯТА] и Боряна Василева / ВИЖ

DJ 89 [BRATЯТА] и Боряна Василева промотираха новия си сингъл, озаглавен „ЛАТИНО“, който е част от последния албум на електронното дуо BRATЯТА –  „FUTURE FOLK II“.

BRATЯТА  са Иван Петков – композитор и продуцент,  и Ангел Петков – DJ и продуцент. DJ 89 е по-малкият брат от електронното дуо. Той представя творбите им на живо, които продуцират двамата братя от София, като смесва различни музикални стилове от съвременната сцена с авторска музика.

BRATЯТА осъвременяват българския фолклор, запазвайки народното творчество оставено от предците ни и му придават ново звучене, което има за цел да послужи като музикален учебник на идващите поколения.

За 2 години музиката и клиповете им са гледани от близо 8 милиона хора от целия свят. През 2017-а година на Деня на Народните Будители представят своя дебютен албум [BALKAN TRAP], а песента „НАРОД“, която е част от него става най-успешния проект до момента с над 2,5 милиона гледания.

През март 2019-а BRATЯТА създават и официализират втория си албум, наречен [FUTURE FOLK], в който участва народната певица Боряна Василева. Към творческия процес се включват и нейни приятели – Симеон Маринов (кларинетист) и Александър
Първанов (тромпетист), които се обединяват и създават музикална банда наречена „BALKAN BAND“.

[BALKAN TRAP II] е името на третия им официален музикален албум. Той бе представен с премиерна дата  01.01.2020г. с песента „ПЛАНИНАТА“, в която участва Сорина Богомилова от НФА „Филип Кутев“. На 02.02.2020г. беше премиерата на последната творба с име „БЪЛГАРИ, ЮНАЦИ“, имаща за цел да мотивира и да върне радостта в сърцата на българите 26 години, след като станахме четвърти на Световното по футбол в САЩ през 1994-а година. Те са наречени от своите последователи „Съвременни Будители“.

Боряна Василева от град Перник. Още от ранна детска възраст се занимава с народно пеене и следва мечтите си, свързани с музиката. Първите си записи прави с ОНМ към БНР –  4 нейни песни от граовската фолклорна област. Първият й самостоятелен албум -„Пойде девойкя“, съдържа 10 авторски песни в граовски стил. Аранжиментите са направи Димитър Христов – диригент на ОНМ на БНР.

Info:Signal.bg ,YouTube

Добави коментар

Твоят имейл адрес, няма да бъде публиквуан.