Роксана: Трябва да се обединим и по-богатите да помагат

Роксана е сред публичните личности, които твърдо спазват рестрикциите във  връзка с пандемията от коронавируса. Фолк звездата споделя как се справя в трудната ситуация и с липсата на клубни изяви.

„Спазвам много дисциплинирано карантината. Опитвам се това да го предам и на големия ми син, който е тийнейджър и нещата при него не стоят толкова сериозно, колкото при мен. Филмирала съм се повече отколкото трябва. Изразходвам по един пакет мокри кърпи на ден, за да бърша бравите вкъщи. А то не идва никой, само ние сме си. Какво търкам и аз не знам. Млако прах да видя и се започвам едно лъскане, търкане… Малко повече се филмирах. Притеснява ме фактът, че спряхме работа, а това не е добре за целия народ“ – споделя тя пред „Шоу“.

Музикалният сектор е един от най-силно засегнатите, защото всички участия са спрели.

„Ще харчим това, което сме спестили. Няма какво друго да правим. Най-страшното е, че има хора, които са в джоба с 20-30 лв. и се чудят какво ще правят в утрешния ден. Аз познавам такива хора с бебета на памперси. Преди няколко дни пуснах лайф от официалната ми страница във „Фейсбук“, където се събраха 5000 зрители. Чудя се дали да не направя пак и да отправя апел, да накарам някакви хора да помогнем на по-бедните – било с памперси, храна и т.н. Тежко ми е, че ще има хора, които ще изнемогват в този момент. Не знам как ще се справят и как въобще ще излезем от това нещо. Силно вярвам, че ще излезем“ – категорична е тя.

При създалата се ситуация и продължаващите ограничения музикантите, също както и хората в много други сектори както у нас, така и по света, не могат да работят.  Изпълнителката обаче е убедена, че само обединени можем да се справим с тежката ситуация.

„Цялата държава трябва да се обединим и по-богатите да помагат на по-бедните. И да спрат да притискат хората с кредити, вноски…. Миналите дни станах и на това свидетел. На една моя приятелка й се обадиха от банкова институция и й говореха на висок тон. Това ме вбеси, изкара ме извън нерви. Исках да се намешам в разговора, но момичето не ми позволи, защото щели да разпознаят гласа ми. На мен не ми пука, не може да са толкова безотговорни. Не може да държиш такъв тон и да казваш, че ситуацията в държавата не те интересува, важно е да си внесеш вноската само. Друга моя приятелка е трябвало да получи заплата преди 3-4 дни, но още не е. След като се бавят заплати, след като почти никой не ходи на работа, трябва и банковите служители да бъдат толерантни. Не може да сме като овце в тая държава. И толерантност трябва! Не може един човек да вземе 20 тубички със спирт, без да са му необходими чак толкова много, а за други да няма нито една бройка. А някои наредили в къщите си ей така – да има. Българинът е милостив, добър е, не сме чак такива егоисти, каквито се изкарваме. Трябва да се обединим и моето шесто чувство е, че докъм 20 април ще излезем от това нещо“ – на мнение е тя.

Добави коментар

Твоят имейл адрес, няма да бъде публиквуан.