Jump to content

  • Log in with Twitter Log In with Google Sign In
  • Create Account
 
 
 

Последвайте ни в Facebook


Последвайте ни в Twetter

Текст



Текст


Текст
Welcome to Radio FolkBG - Official Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Photo

Родопски пататник





This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1
gogoivania

gogoivania

    FolkBG - Lord of The Chefs

  • FolkBG Потребител
  • PipPipPip
  • 121 posts

Родопски пататник

 

 6096921r.jpg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ;

2 килограма картофи
0.500 кг. пресен бейкон или прясна шунка (аз го правя с пресен бейкон и става много вкусно)
3 яйца
200 грама сирене
300 грама настърган кашкавал
0.125 гр. масло (половин пакет)

0.50 мл. прясно мляко 

Подправки - сол, черен пипер, кимион, едро стрита чубрица - всичко на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ;
Пресният бейкон или шунката се нарязва на ситно и се задушава в дълбок тиган. Слага се една трета от маслото и се запържва докато остане на мазнина. Посолява се на вкус, поръсва се с чер пипер и кимион и се разбърква. Картофите се обелват и се нарязват на едри хапки и се посоляват, поръсват се с чер пипер и чубрица. Слага се натрошеното сирене и готовият бейкон или шунка и се разбърква. Чукат се три яйца и се слага млякото. Разбива се и се добавя половин чаша студена вода като се разбърква. Заливат се картофите и отгоре се слага останалото масло, и се слагат във фурната да се пекат. Аз го пека в гювеч с капак. След като картова е готов ако има още течност се маха капака и се оставя за малко да се изпари и остане само на мазнина. Поръсва се обилно със настърганият кашкавал и се пече на горен реотан до получаване на кафеникава хрупкава корица.
Сервира се с бяло изстудено вино и прясна салата според сезона.
Приятен апетит.

 



 


Edited by gogoivania, 06 April 2013 - 09:00 PM.

gogoivania